Шлезвиг-Холщайн – почивка, докъдето стига погледът

Провинция Шлезвиг-Холщайн, Германия се очертава около две морета – Балтийско и Северно. Морски вълни, малки плитчини, вятър, приливи и отливи дават облика и ритъм на живот на това място. То е повече от идеално за почивка за семейни двойки, семейства с малки деца, любители на спортни занимания, природа и водните спортове.

Красиво разпростиращ се на най-северната част от Германия, Шлезвиг-Холщайн има столица Кил. Той предлага свежест и бриз, безкрайни плажни ивици и диги, множество дюни и редица красоти.

Шлезвиг-Холщайн е надарен от девствена природа, а всяка една пътечка и маршрут предразполагат за очарователни обиколки на колоездачни. Из островчетата наоколо могат да се видят красиви лодки, да се организират вълнуващи излети и дори ветроходство. За почитателите на по-екстремни и екзотични водни спортове – кану и каяк из реки и езерца е идеална възможност. За туризъм и почивка в Шлезвиг-Холщайн всеки може да открие нещо по-интересно и нещо за цялото семейства. Дори за най-малките забавленията и игрите нямат край. Многообразието на природа, море, плаж и очарование от паркове и музеите по сушата има, с какво да изненадва. Всеки гост в Шлезвиг-Холщайн има възможност да комбинира спорта и релакса в едно. Климата в тази част на Германия е здравословен прохладен, пясъка и слънцето, морската вода се грижат за имунната система и тонуса на малки и големи.

Известен като страната на двете морета, Шлезвиг-Холщайн предлага цяло многообразие. И като всяко кътче на планетата си има своя автентичен чар и обаяние.

В северната част се намира световно природно наследство, а по крайбрежие от Балтийско море поредица от стръмни брегове и пясъчни плажове. В сърцето на провинцията се разполагат не малко романтични езера, хълмове, зеленина. В най-южната зона на Шлезвиг-Холщайн се разполага херцогство Лауенбург отрупано с масивни горски площи и десетки езера.

Всеки един от градовете наШлезвиг-Холщайн пленява с морска атмосфера, исторически сгради и неограничени възможности за всевъзможни културни събития.

Уникална гледка представя и устието на река Елба, която е и част от наследството на ЮНЕСКО. Тя представлява природен резерват, съхранил и до наши дни първоначалния си вид.